U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.
Costa Del Sol

Costa Del Sol

De Costa del Sol, of “zonnekust”, ligt in het zuiden van Spanje en wordt gevormd door de provincies Malaga en Granada. Het klimaat, de schitterende, uitgestrekte stranden, de flamenco, sangría en de mediterrane cultuur zorgen ervoor dat jaarlijks een groot aantal mensen op vakantie gaan naar de Costa del Sol. Aan de Costa del Sol vind je fantastische golfbanen, mooie jachthavens en het betoverende binnenland van Andalusië met pittoreske dorpjes. Bijna alle plaatsen aan de Costa del Sol zijn oorspronkelijke vissersdorpjes en hebben een pittoreske kern met smalle straatjes en knusse pleintjes.
 
 
Klimaat - De Costa del Sol Costa betekent letterlijk "zonnekust", deze naam heeft de streek te danken aan de vele uren zonneschijn en het overheerlijke mediterrane klimaat. Zonovergoten zomerdagen met temperaturen die gemiddeld uitkomen op 30 graden maken de Costa del Sol één van de belangrijkste zonbestemmingen binnen Spanje. Als de Terral over de streek waait, wordt het zelfs nog een stuk warmer aan de Costa del Sol. Deze föhnwind kan de temperaturen tot 40 graden of hoger doen oplopen.
 
 
Belangrijke badplaatsen zijn Torremolinos, Marbella en Estepona
 
Torremolinos is een van de populairste badplaatsen aan de Costa del Sol. En dat begrijpen wij helemaal. De Spaanse badplaats is met haar eindeloze zandstranden, levendige boulevards en een bruisend uitgaansleven een heerlijke zonbestemming. Je kan er genieten op één van de vier prachtige brede goudgele stranden met warm azuurblauw zeewater die Torremolinos rijk is.
 
Marbella is een van de belangrijkste badplaatsen van de Costa del Sol, en het is er een groot deel van het jaar dan ook erg zonnig. Marbella bezit meer dan tien golfterreinen en Puerto Banús is de meest prestigieuze plezierhaven van de Middellandse Zee. Er is in totaal maar liefst 27 kilometer aan stranden te vinden. Langs de kustlijn liggen gezellige strandbars waar je van een cocktail kan genieten. Marbella heeft een prachtig historisch centrum dat toch niet vaak door de vele toeristen bezocht wordt. Het oude stadsgedeelte ligt aan het huidige centrum vanaf de Avenida Ricarda Soriano. In het oude centrum kan je door een labyrint van smalle steegjes dwalen. De straten zijn er bekleed met kasseien en je kan er verschillende kleine winkeltjes en kunstgalerijen ontdekken. Bovendien zal je er ook overblijfselen uit de tijd van de Romeinen tegenkomen.
 
Estepona is een plaatsje gelegen aan de Costa del Sol tussen de plaatsen Marbella en Manilva. Dit plaatsje wordt "de parel van de Costa del Sol" genoemd, aangezien het verder weg ligt van het drukke Torremolinos. Het aanbod in Estepona is groot en hier kun je heerlijk genieten van de zon en het strand. Op de stranden vind je leuke strandbars en alle accomodatie's om er graag te vertoeven. In dit plaatsje zijn ook diverse archeologische opgravingen, oude uitzichttorens en andere monumenten te zien. Ook voor de actieve vakantieganger is hier van alles te beleven. Zo is de omgeving ideaal voor wandelingen, golfen, fietsen en diverse watersporten.

Sluit menu Consea