U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.
Costa Calida

Costa Calida

De Costa Cálida wat betekent “de warme kust”, is één van de Spaanse Costa's in de regio Murcia. Deze Costa gaat in het noorden over in de Costa Blanca en in het zuiden in de Costa de Almería. De belangrijkste plaats is de havenstad Cartagena. Murcia kent een kustlijn van ongeveer 250 kilometer lang: inhammen en smalle stranden met rotsen. Hier ligt tevens, een zoals het lijkt “geografisch ongeval”, genaamd La Manga. Een smalle landstrook, doorsneden door enkele kanalen en openingen, die de Mar Menor lagune afsluit van de Middellandse Zee. Het grootste deel van de Costa Cálida is zeer ruig en daardoor nog niet zo overspoeld door het toerisme als de Costa Blanca. Het meest dichtbebouwde gebied bevindt zich rond de Mar Menor en rond Cartagena.
 
 
Klimaat - De Costa Cálida is een klein paradijs met milde temperaturen. Door het bergachtige achterland wordt dit gebied beschut tegen de wind waardoor de temperaturen het gehele jaar aangenaam te noemen zijn. Er heerst een Mediterraan subtropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 18°C, met warme, maar milde zomers (28-32°C) en zachte winters. De zon schijnt gemiddeld 320 dagen per jaar. Het is niet voor niets dat deze kuststrook de “Costa Cálida (warme kust) genoemd wordt. De luchtvochtigheid is zeer laag. Dit alles geeft een perfecte combinatie van zee, subtropisch weer, veel licht en schone lucht. Daarnaast draagt de aanwezigheid van zoutmeren en stroken dennenbos bij aan de gezonde omgeving. Al deze factoren bij elkaar hebben een verbazingwekkend gunstige uitwerking op uw gezondheid. Klachten als gevolg van reuma, jicht of longaandoeningen kunnen door de klimatologische invloed van deze streek afnemen. Aan de Costa Cálida treft u het beste en gezondste klimaat van Spanje, wat wordt bevestigd door het feit dat de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) de provincie Murcia vanwege de schone lucht tot de meest gezonde provincie van Europa heeft uitgeroepen !
 
 
Belangrijke badplaatsen zijn Cartagena, Los Alcázares en San Javier.
 
Cartagena is een mooie en levendige havenstad die in de Romeinse tijd is gesticht. Het een van de oudste steden van Spanje Vooral tijdens de zomermaanden heeft Cartagena en zijn vele kuststeden en dorpjes zoals Puerto de Mazarron, Aguilas en La Azohia veel te bieden. Het toerisme neemt steeds meer toe, aangetrokken door de prachtige stranden en het aangename klimaat. Vanuit de haven komt u snel uit op de hoofdstraten Calle del Carmen en Calle Mayor. Er zijn veel kleine zijstraatjes met talloze smalle steegjes gevuld met winkeltjes, cafés, restaurants en heel veel gezelligheid.
 
Los Alcázares komt uit het Arabische Al-Kazar, wat kasteel betekent. De Arabieren gebruikte Los Alcázares al als zomerresidentie. In de late 19de eeuw werd het gebied een populaire vakantiebestemming voor de Spanjaarden. Veel badhuizen, gebouwd uit hout met lange vlonders die in de zee uitlopen, stammen uit deze tijd.  De prachtig ontworpen golfbanen van Serena Golf en Roda Golf zijn gelegen aan de rand van het dorp en bieden uitdaging voor de fervente golfspelers onder ons. In deze idyllische Spaanse badplaats kunt u optimaal genieten.
 
San Javier is gelegen aan de kust van de regio Murcia. De stad is gelegen aan de Mar Menor. Dit binnenmeer is een belangrijke attractie van San Javier. Het water is er kalm, met vele mooie stranden en aantrekkelijke haventjes. De stranden zijn zeer kindvriendelijk, omdat je een ganse tijd in water blijft lopen voordat je een beetje diepte krijgt. Vroeger was San Javier een oud vissersdorp met meer dan 4 kilometers aan stranden. Het zand is er goudgeel. Door de ligging aan de Middellandse Zee en het binnenmeer van Mar Menor is San Javier een plaats om gans het jaar door te genieten van zee, zon en watersporten. Langs de binnenzee loopt een wijde mooie promenade. Die loopt verder langs gans het strand. Te voet of met de fiets kan je zo naar de volgende stranddorpen wandelen of fietsen. Vlakbij San Javier ligt een andere populaire vakantiebestemming namelijk Santiago de Ribera of een eindje verder Lo Pagan

Sluit menu Consea