U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.
Costa Brava

Costa Brava

De kust is zeer grillig maar heeft een puur natuurlijke uitstraling door de vele rotsformaties die soms tot in zee uitlopen. Dit zijn uitlopers van de Pyreneeën. Langs de 200 kilometer lange, rotsige kust zijn er vele fraaie baaien.
Brede zandstranden zijn zeldzaam. Eigenlijk zijn de enige twee de stranden in de enorme Golf van Roses en in de Golf van Pals. Maar juist aan de kleine, door pijnbomen omgeven baaitjes ontleent de streek zijn uitstraling. De stranden bestaan meestal uit grof zand, fijn grind of kiezels. Het water is er vaak buitengewoon helder.
 
 
Klimaat - De temperaturen langsheen de Costa Brava zijn vrij stabiel. Bijna driehonderd dagen per jaar hoofdzakelijk zonnig en droog. De meeste toeristen die hier komen, komen vaak ook jarenlang terug. De Costa Brava staat voor aangenaam zomerweer met af en toe een bui die je voor lief neemt.
 
Belangrijke badplaatsen zijn Blanes, Lloret de Mar en Roses.
 
Blanes is een zeer populaire badplaats onder toeristen uit Noord-Europese landen. Vanuit Blanes kan men met een regionale trein, de zogenaamde “cercanías” naar Barcelona gaan.
Blanes kent twee grote en bekende botanische tuinen. De Mar i Murtra is een mooie, kleurrijke plantentuin van bijna vijftien hectare groot. De tuin kent meer dan 4000 plantensoorten en wordt jaarlijks door zo'n 300.000 mensen bezocht.

Lloret de Mar is een van de meest toeristische badplaatsen van de Costa Brava en van de Spaanse kusten als geheel. Lloret de Mar is vooral gericht op niet-Spaanse strandtoeristen en in de zomer loopt het inwonertal van de stad soms op van 30.000 naar 160.000. In de zomermaanden trekken jongeren uit heel Europa naar Lloret de Mar en nabijgelegen badplaatsen als Blanes en Calella om vakantie te vieren. Men vindt er dan ook een groot aantal clubs, bars, casino’s etc. Lloret is een populaire badplaats voor jongeren uit Nederland en België. Dat heeft ertoe geleid dat in het stadje veel Nederlandse eettenten, cafés en disco's aanwezig zijn.

Roses heeft de belangrijkste vissersvloot van de Costa Brava. Roses ligt aan de Baai van Roses en heeft een zandstrand van ongeveer 4 km lengte. Langs het grote zandstrand loopt een promenade. Buiten het toeristische seizoen heeft Roses ongeveer 18.000 permanente inwoners. In de zomermaanden loopt het inwoneraantal op tot 90.000. In de laatste decennia zijn belangrijke opgravingen verricht binnen de muren van de Ciutadella. Daarbij zijn niet alleen overblijfselen uit de Griekse en Romeinse periode blootgelegd maar ook delen van de middeleeuwse stad en zijn muren.

Sluit menu Consea