U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.
Costa Blanca

Costa Blanca

De Costa Blanca ("witte kust") is één van de populairste kustgebieden in Spanje en ligt in het oostelijke deel van het land in de Regio Murcia. De Costa Blanca beslaat een groot deel van de kust van de provincies Alicante en Valencia. Langs de kustlijn van de Costa Blanca zijn er meerdere grote kleine badplaatsen te vinden. Enkele van deze plaatsen zijn erg populair bij overwinteraars. De stad Benidorm is hier waarschijnlijk het beste voorbeeld van. Hier staan de straten achter de stranden volgebouwd met hotels en appartementencomplexen.
 
 
Klimaat - De Costa Blanca heeft een mediterraan klimaat met het minste contrast in weerbeeld van heel Spanje. Vrij weinig neerslag, het hele jaar door, en de zon laat zich alle maanden flink zien. Ook op het gebied van temperaturen zijn er weinig extremen te vermelden. Vorst komt vrijwel nooit voor en extreme hitte met temperaturen van 40 graden of hoger komen in dit deel van het land ook niet veel voor. De milde droge winters en de aangenaam warme en droge zomers worden veroorzaakt door een mediterraan klimaat waarbij de Middellandse Zee in de winter een verwarmend effect heeft op de streek. Het hoge aantal zonuren en de zomerse temperaturen maken van de Costa Blanca een ideale zonbestemming.
 
 
Belangrijke badplaatsen zijn Calpe, Benidorm, Alicante en Torrevieja.
 
Calpe is vanwege zijn relatief goede klimaat een toeristische plaats. Men vindt er diverse appartementsgebouwen op de wandelboulevard, alsook cafés, restaurants en discobars. De omliggende heuvels werden volgebouwd met villa's. Calpe kent twee grote stranden, links en rechts van de Ifach. Het oude strand, de Arenal, ligt tussen de stad en de Ifach. Het nieuwe strand, La Fossa, is het deel dat noordelijk van de Ifach ligt. Beide hebben een boulevard langs het gehele strand. Het oude centrum is nog intact en bevat sporen van de Moorse overheersing. Vlak bij het centrum, zuidelijk van de Ifach, ligt de vissershaven.
 
Benidorm is na Madrid en Barcelona de populairste toeristische trekpleister van Spanje. In België en Nederland is Benidorm vooral bekend als overwinterplaats voor ouderen. Vooral Nederlandse, Belgische, en Britse gepensioneerden brengen hier de winter door. 's Zomers daarentegen is Benidorm een populaire vakantiebestemming voor gezinnen en jongeren die komen genieten van het nachtleven. Benidorm bezit na Parijs het grootste aantal hotelbedden van Europa. Door deze hoge gebouwen en het feit dat Benidorm in de zomer nooit slaapt wordt de stad ook weleens “Beniyork” genoemd.
 
Alicante is, niettegenstaande als hoofdstad van de gelijknamige provincie, een vrij compacte stad en heeft als grote troef dat het direct aan de kust ligt. Dat betekent strand, boulevards en een fraaie jachthaven. Wie shoppen, uitgaan en bezienswaardigheden wil combineren met het heerlijke strandleven die kan dat in Alicante prima doen. Het leuke aan Alicante is dat het niet alleen een vakantiebestemming is, maar ook gewoon een stad waar je kan wonen, leven, studeren en werken. Hierdoor kent Alicante veel meer authenticiteit dan veel andere kustplaatsen aan de Costa Blanca. De haven van de stad Alicante is een belangrijke aanvoer en exporthaven aan de Spaanse kust.
 
Torrevieja (betekent de oude toren) is een badplaats gelegen aan de Middellandse Zee, 41 km ten zuiden van Alicante in Spanje. Vroeger was de zoutwinning uit zoutmeren de Salinas van Torrevieja en La Mata, de belangrijkste activiteit. De zoutwinning is nog steeds van een behoorlijke omvang. Je kan er genieten van de zon, de goudgele stranden en blauwe Middellandse Zee. Maar Torrevieja biedt je meer dan alleen maar stranden. We sommen even op: markten, waterpark, natuurgebied La Mata, winkelcentra…. Het is ook een ideale uitvalsbasis naar de verder omgeving. Daarbij denken we aan Cartagena, Mar Menor, modderbaden in Lo Pagan, Murcia of Alicante.

Sluit menu Consea